O NAMA

Priča o FootBalance-u počinje 2003. sa Erki Hakalom (Erkki Hakkala), fizioterapeutom specijalizovanim za oblast podijatrije u medicini. Kao inovator po prirodi, Hakala je osnovao kliniku za analizu stopala i donjih ekstremiteta u Diacor medicinskom centru u Helsinkiju, kako bi razvio modernije metode lečenja, koje će više koristiti pacijentima. Nikada nije manjkalo invencija za dobrobit ljudi, ali iz nekog razloga naša stopala uvek su bila gotovo sasvim zanemarena.

NAŠE SERVISNO OBEĆANJE

1.

OSLUŠKUJEMO VAŠE POTREBE

2.

ODREĐUJEMO TIP VAŠEG STOPALA

3.

OBLIKUJEMO ULOŠKE PO VAŠOJ MERI ZA SAVRŠENU OSU STOPALA

4.

PREPORUČUJEMO I PRAVE CIPELE ILI PATIKE ZA VAS

1

Izazov

Lečeći pacijente, Hakala je bio sve zabrinutiji što većina ljudi ima izražen rizik od problema vezanih za položaj donjih ekstremiteta, ali uopšte ne vode računa o zdravlju svojih nogu sve dok ne dožive ozbiljne povrede stopala ili jake, iscrpljujuće bolove. Takva stanja bi lako mogla da se spreče pravim koracima. Hakala je uvideo da su ti lakši načini prevencije, posebno ulošci po meri, zapravo ključ za podizanje nivoa svesti i pomaganje ljudima na vreme. To je zahtevalo pristupačnije proizvode, koji bi izašli iz okvira medicinskih ustanova i bili stavljeni u kontekst svakodnevnog života ljudi.

2

Akcija

Hakala je najpre ukazao na staromodne metode izrade uložaka za stopala po meri, koje su podrazumevale više dugotrajnih i skupih poseta medicinskoj ustanovi. Njegov drugi korak bio je da razvije laganije uloške prilagođene aktivnom stilu života današnjice. Hiljade sati uloženo u razvoj i testiranje proizvoda sa lekarima i drugim medicinskim stručnjacima, kao i sa pravim pacijentima, isplatilo se kroz sistem kombinacije visoko-kvalitetne analize stopala i brzih metoda oblikovanja dinamičnih uložaka.

3

Inovacija

FootBalance sistem, koji je razvio Hakala, omogućava brzu proizvodnju uložaka rađenih sasvim po meri u običnim maloprodajnim radnjama za manje od deset minuta i po fer ceni. Zahvaljujući ovoj inovaciji ulošci po meri mogu da se oblikuju bilo gde efikasno i pristupačno. Nakon dugogodišnjeg rada, Erki Hakala je postigao svoj prvi cilj i učinio uloške po meri  dostupnim svima.

4

Komercijalizacija

Kako bi komercijalizovao svoje inovacije, Hakala je započeo saradnju sa Anti Pihlakoski (Antti Pihlakoski), vodećom figurom u finskim i međunarodnim sportskim organizacijama. Mnogo godina pre toga, Pihlakoski je bio primoran da napusti sportsku karijeru vrhunskog trkača svog doba zbog povreda. Pošto mu je FootBalance pomogao, ponudio je pomoć u promovisanju FootBalance-a. Zahvaljujući njegovim predavanjima, prvi pilot projekti u finskim maloprodajnim objektima započeti su početkom 2007. godine, da bi ubrzo bili praćeni velikom međunarodnom ekspanzijom.

5

Budućnost

Godine 2010. švedska privatna kompanija Scope postala je veliki akcionar FootBalance-a. Njihova investicija omogućila je FootBalance-u da unapređuje svoj jedinstveni koncept uložaka za stopala po meri i dopre do različitih tržišta i potrošača. Naši ulošci su sada dostupni širom sveta u preko 1000 prodajnih objekata i taj broj stalno raste.

 

Kako FootBalance napreduje širom sveta, naš krajnji cilj ostaje da pomognemo „vlasnicima“ 13 milijardi  različitih stopala da dostignu bolji kvalitet života kroz inovativna rešenja za podršku stopala!

TOP